Logo

Salade nicoise med stegt tun

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Salade nicoise med stegt tun

 

Vi har stegt et par skiver frisk tun og serveret dem på en salat a la Nicoise. Fisk du ka' li'

2 personer. Er du alene så halver portionen. Arbejdstid: 30 min. Koge-/stegetid: 20 min.

 

#

2 friske tunbøffer (ca. 250 g)

2 tsk olie

salt og friskkværnet peber

2 hårdkogte æg

2 tomater

200 g kogte kartofler

1 lille salatløg

1 lille grønt salathoved

 

Dressing:

2 spsk olie

1 spsk citronsaft (eller vineddike)

 

Tilbehør:

4 stk benfri sild eller ansjosfileter

8 kæmpekapers eller 2 spsk alm kapers

2 citronskiver

Tilbehør: brød

*

 

Steg tunbøfferne i et par min. på hver side på en meget varm pande med olie.

Krydr med salt og peber, og læg dem på en tallerken.

Skær æg og tomater i både, kartofler i mindre stykker og løg i ringe.

Bland med grøn salat, og vend med en dressing af olie og citronsaft.

Krydr med salt og peber.

Læg salaten på et fad, og anret med tunbøffer, benfri sild eller ansjoser, kapers og citronskriver.

Server med brød.

 

TIPS: Stegt tun smager godt, når den er rød eller lyserød indeni. Den kan blive meget tør, når den gennemsteges.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.943 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Skal Danmark have nye sikre atomkraftværker?




Effektiv reklame - klik her