
 
Prøven helt ny måde at spise tunfisk på. Bland det med æg,
rasp og krydderier og form farsen ti/lækre, kuglerunde frikadeller. 
4-8 personer. Arbejdstid: 30 min. 
 
#
2 dåser tunfisk i vand eller olie 
1 æg 
1 løg 
6 kviste timian 
1 økologisk citron (1 tsk fintrevet skal) 
¼ tsk salt 
friskkværnet peber 
1+2 dl rasp 
1 dl mælk 
3 spsk olie 
 
Remoulade: 
250 g ærter 
2 spsk kapers 
1 bundt purløg 
2 dl cremefraiche 18 % 
 
Tilbehør: 
1 agurk 
2 gulerødder 
citronbåde 
*
 
Dryp tunfisken godt af i en sigte. 
Rør tunkødet med æg, revet løg, hakkede timianblade,
citronskal, salt, peber og 1 dl rasp. 
Tilsæt mælk til farsen har en blød konsistens, men stadig er
så fast, at du kan forme den til boller. 
Form farsen til små boller på størrelse med en 5-krone, og
tril dem i rasp. 
Læg frikadellerne på en bageplade med bagepapir, og dryp dem
med olie. 
Bag frikadellerne i 20-25 min. ved 200 °C, til de er sprøde
i skorpen. 
 
Blend de optøede ærter med kapers, fintsnittet purløg og
cremefraiche, og smag til med salt og peber. 
Server tunfrikadellerne med ærteremoulade, rå grønsager i
stave og citronbåde til at dryppe med.