Logo

Salat med braiserede svinekæber og vinaigrette

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Indrømmet! Navnet er knap så charmende, som man kunne ønske. Men kødet er en sand nydelse, så prøv alligevel selvom at prisen er ret pebret. Nogle slagtere kalder det nu for svineklumper.

Indrømmet! Navnet er knap så charmende, som man kunne ønske. Men kødet er en sand nydelse, så prøv alligevel selvom at prisen er ret pebret. Nogle slagtere kalder det nu for svineklumper.

 

500 g svinekæber

smør

olie

1 tsk timian

1 gulerod

1 løg

1 dl hvidvin eller rødvin

2 dl hønsebouillon

Dressing:

½ dl olie

¼ dl solbærsaft

¼ dl rødvinseddike

salt og peber

2 bakker spæde salatblade

1 frisee salat

1 agurk.

*

Dup kødet tørt med køkkenrulle.

Brun kødet i smør og olie og læg det i et ildfast fad.

Drys med salt, peber og timian.

 

Skær grønsagerne i tern og rist dem på panden.

Fordel dem over kødet.

Hæld vin og bouillon i formen.

Læg alufolie eller låg på fadet og stil det i ovnen ved 180°C i ca. 1½ time til kæberne er møre.

Tag ud og lad kødet blive koldt i fadet.

Rør olie, saft og eddike sammen til dressing.

Smag til med salt og peber.

Fordel salaten på seks tallerkener, skær agurk i bladtynde skiver og kom på salaten.

Skær kødet i tynde skiver og fordel over salaten.

Dryp dressing over og server.

 

Tips: Svinekæber er en udskæring vi danskere har ventet (alt for) længe på! Svinekæber har kun 5% fedt men masser af smag. De skal simre længe, til gengæld bliver kødet blødt som smør.

Du kan forberede kødet dagen før. Dressingen kan også røres sammen, så du bare skal rette an.

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.035 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• TyttebærbollerEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Kylling og pasta med svampe - dejlig opskrift fra madABC.dkVed at bruge tørrede svampe bliver smagen lidt "vild" selvom det ikke er svampesæson lige...
• 7 timers lammekølleEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• ÆblekageOpskrift på en dejlig æblekage: Efteråret er tid for æbler – og æblekage! Her får du...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os