Logo

Saltindbagt havørred

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

1 kg billige sorte oliven
5 kg groft salt
2 letpiskede æggehvider
1 friskfanget havørred på 2-3 kg (gællerne fjernes)
1 bundt rosmarin
2 citroner i skiver
 
Hak olivenerne med sten i en blender.
Hæld massen i en stor skål og bland saltet i.
Tilsæt de piskede æggehvider og bland det hele grundigt.
Forvarm ovnen til 250ºC.
Fyld den rensede fisk med rosmarin og citronskiver.
Læg den på en bageplade på en 2-3 cm tyk bund af salt og oliven.
Fordel resten af oliven/saltmassen rundt om fisken i et ensartet lag.
Hold eventuelt massen på plads ved hjælp af ”pølser” af alufolie.

Bag fisken i 20-25 minutter.
Lad den hvile i ti minutter, inden saltskorpen forsigtigt fjernes.
Snit skindet på tværs ved fiskens hoved og træk det af.
Skær ned midt i fisken og fjern kødet i flager.
Fisken skal være saftig og lyserød indeni.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.891 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Skal Roskildefestivalen være politik eller musik? I år vil de fejre solidaritet med Palæstina. Er det foreneligt med musik?



Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her