Logo

Sandart på indisk vis

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Sandart på indisk vis

 

En fiskeret som dufter af garam masala og chili. Reguler styrken og heden med mere eller mindre, stærkere eller mildere chilifrugt.

• Fisk indeholder meget protein • Ris indeholder, udover kulhydrater også magnesium.

Forberedelse 20 min. Tilberedning 15 min. 4 Portioner

 

# Råvarer til Sandart på indisk vis:

600-800 g filet af sandart

2 tomater

2 fed hvidløg

1 grøn chilifrugt

1 tsk salt

4-5 spsk olie

1+1 tsk gurkemeje

3 dl hvide ris

½-1 tsk rød chilipeber

1 tsk garam masala

1 tsk paprika

frisk koriander

 

* Fremgangsmåde:

1 Hak tomaterne fint. Pil og hak hvidløgsfeddene. Hak chilien.

Bring 2 dl vand og 1 tsk salt i kog i en gryde og kog fileterne, til de er hvide i kødet, ca. 1 min.

Tag fiskefileterne op med en hulske.

 

2 Opvarm 1 spsk olie i en gryde.

Tilsæt 1 tsk gurkemeje og risene og steg i ca. 1 min.

Kog risene (se pakkens anvisning om vandmængde og kogetid) .

 

3 Rør resten af de tørre krydderier ud i 1 dl vand.

Varm resten af olien ved jævn varme på en pande.

Tilsæt tomat, chilifrugt og hvidløg og brun til hvidløget er gyldent.

Hæld vandet med krydderierne på, rør rundt og lad det koge sammen, 3-4 min.

 

4 Læg fiskefileterne på panden og kog 4-5 min, eller til fisken er færdig.

Dekorer med koriander.

Anret ris og fisk på fire tallerkener og server straks.

 

Tips & råd

 

Sandart på indisk vis

Naan serveres i Indien til mange måltider. Pisk 1 æg sammen og bland med 1 dl yoghurt, 2 spsk olie, 1 tsk salt, 2 tsk sukker, ½ tsk bagepulver, 2 tsk tørgær og ½ dl lunken mælk.

Hæld 7½ dl hvedemel i en skål.

Hæld æggeblandingen i melet og ælt dejen med hænderne.

Hæld 1½ dl lunken mælk over, lidt ad gangen og ælt dejen til den er smidig.

Pensl dejen med olie, læg et fugtigt klæde over og lad den hæve i 2½ time.

Del dejen i 6 flade brød, læg dem på 3 smurte plader og hæv i 20 min.

Bag øverst i ovnen på højeste varme i 2-3 min.

 

SERVERINGSFORSLAG

Pak risene i en randform med hul i midten og vend dem så ud på et serveringsfad.

Læg fisken med sauce i midten og garner med koriander og lime.

 

PR. PORTION: Energi: Kcal 417 = kJ 1751

Kulhydrat 30 g Protein 36 g Fedt 17 g (36%) Fibre 1 g

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.315 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?



Effektiv reklame - klik her