Logo

Skidne æg med kørvel og Stribet rabarberdessert

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

En yndlingsret for mange: Skidne æg, her med spæde kørvelblade. Desserten er rabarber, der somme tider er meget sure. Det er nødvendigt at smage til med lidt sukker, men så bliver resultatet uhm ...

En yndlingsret for mange: Skidne æg, her med spæde kørvelblade

Tilberedning. 35 min.

 

4 løg

40 g smør til at stege i

40 g hvedemel

7 dl mælk

6-8 spsk stærk sennep

2 spsk kørvel, hakket

salt og peber

8 æg

 

A. Løgene hakkes fint og steges glasagtige i smør.

Strø hvedemel over og svits det hele et øjeblik.

 

B. Mælk røres i, det hele bringes i kog og står og små koger i 15 minutter under stadig omrøring.

Stærk sennep og hakket kørvel røres i.

Smag til med salt og peber og hold saucen varm.

 

C. 4 æg lægges i kogende vand og koger i 7 minutter.

De skylles hurtigt af med koldt vand og pilles.

Æggene serveres i saucen.

Pr. portion. 25 g protein, 30 g fedt, 20 g kulh. = 446 kcal (1870 kj)

 

Madopskrift billede

Stribet rabarberdessert

Alt efter sort og solforhold kan rabarber somme tider være meget sure. Det er derfor muligvis nødvendigt at smage til med lidt ekstra sukker

 Tilberedning: 25 min. (plus tid til afkøling)

800 g rabarber (helst med røde stilke)

100 g jordbærmarmelade

1 dl rabarbersaft (eller druesaft)

+ 4 spsk rabarbersaft

1 spsk Maizena med top

300 g mager kvark

1 dl piskefløde

4 spsk flormelis

1 brev vaniljesukker

A. Rabarber gøres i stand, de hårde trevler flås eventuelt af.

Skær stænglerne i ca. 1,5 cm store terninger.

Jordbærmarmelade og rabarbersaft (eller druesaft) bringes i kog og står og små koger i 2 minutter.

Maizena og 4 spsk rabarbersaft røres glat og røres derefter forsigtigt i rabarberne.

Det hele koges op et øjeblik, fyldes i en skål og stilles til afkøling.

B. Kvark, piskefløde, flormelis og vaniljesukker røres cremet med elpiskeren i 3 minutter.

Cremen og den afkølede kompot fyldes lagvis i glas.

Pr. portion: 10 g protein, 10 g fedt, 38 g kulh. = 300 kcal (1253 kJ)

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.323 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Stegt poussin med syltede lårEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Kaninryg med portersauceEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Tagliatelle med baconsauceEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Tirami su 1En god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os