Logo

Skinke- og grønsagsgratin 2

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Skinke- og grønsagsgratin 2

 

Under den gyldenbrune skorpe gemmer sig her saftige grønsager og fin skinke. En herlig ret

• Fennikel har en let smag af lakrids • Fennikel og broccoli er gode C-vitaminkilder.

Forberedelse 30 min. Tilberedning 30 min. 6 Portioner

 

# Råvarer til Skinke- og grønsagsgratin

1 fennikel (ca. 300 g)

400 g broccoli

200 g champignon

1 porre

200 g kogt eller røget skinke

1 spsk olie

1½ dl letmælk

3 æg

salt og peber

1 tsk frisereven muskatnød

100 g reven ost (17%)

 

* Fremgangsmåde:

1 Skyl fennikellen og skær den ud som billederne heruder viser.

Del den i kvarte på langs og skær i strimler.

 

2 Skyl broccolien.

Fjern bladene og en bid af stokken. Skær i mindre stykker.

Rens og hak svampe og porre.

Skær evt. fedt fra skinken og tern den.

 

3 Opvarm olien på en pande.

Tilsæt grønsager og skinke.

Steg i ca. 5 min. under stadig omrøring.

Lad det derefter simre 10 min. under låg.

Sæt ovnen på 225 °C.

 

4 Pisk imens æg og mælk sammen.

Krydr med salt, peber og muskat.

Fyld et smurt ovnfast fad med grønsagerne og skinke.

Hæld æggemassen over.

 

5 Drys med ost og gratiner på nederste rille i ovnen, ca. 20 min.

Server gerne en råkostsalat og et groft brød til.

 

Tips & råd

Serveringsforslag: Udelad skinken og server gratinen som en grønsagsret til kød eller fisk.

 

Skinke- og grønsagsgratin 2

Skyl fennikellen og skær de små rødder og tørre dele bort.

Så ser man de forskellige lag som fennikellen er opbygget af.

 

Skinke- og grønsagsgratin 2

Halver fennikellen og skær forsigtigt en kile af den hårde rod bort så de enkelte lag ikke går fra hinanden.

 

PR PORTION: Kalorier 235 = Kilojoule 979

Kulhydrat 11 g Protein 22 g Fedt 12 g Fibre 3 g

 


 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 983 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Birkesboller Hjemmebagte boller smager altid dejligt, især med en klat smør varme fra ovnen. Prøv disse...
• Grydestegt kalveklump med brøndkarsecremeEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Grydestegt kalveklump med brøndkarseEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Nyt designEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Boller, bagt uden gærHjemmebagte boller smager bare bedst, især lune fra ovnen med smør og syltetøj. disse er...
• Kong Frederiks livretDette er den originale opskrift på Kong Frederiks livret. I Sønderborg; Kong Fiddes...
• Røget laks med rocula salatEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Abrikoser under sabayonnedækkeAbrikoser under sabayonnedække er en meget smagsfuld og delikat dessert, som skal nydes...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os