Logo

Skinkemignon med majssalat og salt ingefærdressing

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Skinkemignon med majssalat og salt ingefærdressing


De saftige kerner fra friske majskolber er kernen i den lækre salat, der bliver serveret til skinkemignon og dressingen lavet af salatost smagt til med chili, lime og ingefær.

4 personer. Arbejdstid: 15-30 min. Samlet tid: 35 min.

 

# Ingredienser

15 g smør

1 skinkemignon (ca. 350 g)

½ tsk groft salt

2 spsk friskpresset limesaft

2 spsk vand

 

Salt ingefærdressing:

200 g salatost i blok

3 spsk mælk

1 spsk fintrevet, frisk ingefær

1 spsk finthakket, rød chilipeber

1 tsk fintrevet limeskal (usprøjtet)

 

Majssalat:

2 majskolber (ca. 600 g)

1 l vand

1 tsk groft salt

200 g fintsnittet hvidkål

½ tsk groft salt

1 tsk dildfrø

100 g blandede babysalatblade

3 spsk grofthakkede, friske dildkviste

 

Tilbehør:

1 kg kartofler

*

Fremgangsmåde:

Lad smørret blive gyldent i en sauterpande.

Brun skinkemignonen i ca. 2 minutter - brun på alle sider.

Drys med salt og tilsæt limesaft og vand.

Braiser kødet ved svag varme og under låg i ca. 25 minutter.

Tag skinkemignonen op og lad den hvile tildækket - gem skyen.

 

Salt ingefærdressing:

Blend ost og mælk, til det er glat.

Rør ingefær, chili og limeskal i dressingen og stil den tildækket i køleskabet i mindst 15 minutter.

Smag til.

Tilsæt evt. 1 spsk mælk ekstra, hvis du synes dressingen er for fast.

 

Majssalat:

Kom majskolberne i kogende vand tilsat salt.

Kog dem ved jævn varme og under låg i ca. 7 minutter.

Lad majskolberne køle lidt af og skær kernerne af kolberne - gerne så majskernerne hænger sammen i flager.

Knug hvidkålen med salt og bland den med majskerner, dildfrø og dildkviste.

Anret salaten på en bund af salatblade.

Skær skinkemignonen i tynde skiver, anret dem på et lille fad og hæld den syrlige sky henover.

Server med salt ingefærdressing, majssalat og kartofler.

 


 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 294 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Skinkesauté citruskrydretDenne citrussmagende ret kommer helt sikkert til at blive en genganger på den daglige...
• Spegeskinke og ægSaltet og røget! -herlig sommermad. Der er godt forslag i en spegeskinke, et røget...
• Macaroni met hamNår man næsten ikke orker at tænke på mad, men så nemt slipper I ikke! Under et besøg...
• Bavarois med vanille og syltet ingefærBavarois er en slags stivpisket vaniljecreme. I denne opskrift laves den også med syltet...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os

Smæk insektet!