Logo

Skinkemignon med gyldne ris

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Skinkemignon med gyldne ris

Skinkemignon:
10 g smør eller andet fedtstof
1 skinkemignon (ca. 400 g)
¼ tsk groft salt
friskkværnet peber
2 dl vand

Gyldne ris:
50 g smør
2 tsk garam masala (indisk blandingskrydderi)
4 dl løse ris, parboiled (ca. 320 g)
4 dl appelsinjuice
2 dl vand
1 tsk groft salt
50 g saltede peanuts
75 g lyse eller grønne rosiner

Tilbehør: 400 g dampede haricots verts

Skinkemignon: Lad smørret blive gyldent i en sauterpande.

Brun skinkemignonen på alle sider (ca. 2 min. i alt).

Drys med salt og peber og tilsæt vand.

Steg kødet ved svag varme og under låg ca. 25 min. - vend kødet af og til.

Mål efter ca. 20 min., med et stegetermometer, kødets centrumstemperatur.

Den skal være ca 70°C.

Steg evt. skinkemignonen færdig de sidste 5 min.

Tag skinkemignonen op og lad den hvile tildækket i ca. 10 min. Gem stegeskyen.

Gyldne ris: Smelt imens smørret i en tykbundet gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner.

Tilsæt garam masala og lad det bruse af. Svits risene i ca. ½ min.

Tilsæt juice, vand og salt.

Kog risene ved svag varme og under tætsluttende låg i ca. 12 min.

Tag gryden af varmen og lad risene trække, stadig under låg, i ca. 12 min.

Vend peanuts og rosiner i og lad risene trække i ca. 5 min mere. Smag til.

Ved serveringen: Skær skinkemignonen i tynde skiver.

Anret kød og bønner i et varmt fad og hæld den lune stegesky over.

Kom de gyldne ris i en varm skål og server straks.
Ikke fryseegnet

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 582 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Salat med kyllingebryst og spinatEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Hjerter i flødesauceStegte hjerter i flødesauce er efterhånden blevet en sjælden spise, og det selvom hjerter...
• Fransk Linsegryde 2En god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Choko drømEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser du til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Smæk insektet!