Logo

Skinkesauté citruskrydret

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Skinkesauté citruskrydret

 

Denne citrussmagende ret kommer helt sikkert til at blive en genganger på den daglige menu. Den søde appelsinsmag tiltaler børnene

• Fuldkornsris indeholder mange fibre.

• Afpudset skinkekød uden ben er magert.

Forberedelse 10 min. Tilberedning 45 min. 4 Portioner

 

# Råvarer til Skinkesauté citruskrydret

500 g skinkekød

2½ dl fuldkornsris

4 dl vand

½ tsk kanel

3½ dl friskpresset appelsinsaft

2 spsk rørsukker

1 spsk maizenamel

1 tsk reven appelsinskal

¼ tsk ingefær

1 dåse (175 g) mandariner

1 tsk majsolie

 

* Fremgangsmåde:

1 Bland ris og vand i en gryde.

Bring det i kog, læg låg på og dæmp varmen.

Lad det koge ved svag varme til risene er møre, ca. 40 min.

Tag gryden fra varmen og rør kanelen i.

 

2 Bland imens appelsinsaft, rørsukker, maizenamel, appelsinskal og ingefær.

Bland det godt. Afpuds kødet og skær det i 2 n cm store tern. Lad mandarinerne dryppe af

 

3 Opvarm olien på en teflonpande ved jævn varme.

Læg kødet på og steg det under omrøring, til det ikke længere er rosa i midten, ca. 5 min.

Læg kødet til side.

Hæld appelsinsaftblandingen og mandarinerne på panden og kog det under omrøring, til saucen er jævn, ca. 5 min.

Bland kødet med saucen og lad det simre i ca. 4 min.

 

4 Anret risene på et serveringsfad og læg kød- og mandarinblandingen ovenpå.

Server straks.

 

Tips & råd

 

Skinkesauté citruskrydret

Garner med appelsinskal: vask og tør en appelsin.

Skær med en kartoffelskræller lange. tynde strimler.

Dekorer kød- gryden med strimlerne.

 

Skinkesauté citruskrydret

Alternativ: bind skalstrimlerne i en løs knude.

For yderligere udsmykning: gør det samme med citron og lime og bind de tre farver sammen.

 

PR. PORTION: Energi: Kcal 345 = kJ 1449

Kulhydrat 33 g Protein 24 g Fedt 13 g (34%) Fibre 2 g

 


 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.081 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Ål - Europæisk ål - infoDen europæiske ål (Anguilla anguilla), også blot kaldet ålen, tilhører gruppen af ålefisk...
• Risttafel med poppadomsEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Syltede grønne valnødderdenne opskrift kun for folk, der ved, at de skal være hjemme 14 dage i højsomme­ren. På...
• Nyt designEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Boller, bagt uden gærHjemmebagte boller smager bare bedst, især lune fra ovnen med smør og syltetøj. disse er...
• Kong Frederiks livretDette er den originale opskrift på Kong Frederiks livret. I Sønderborg; Kong Fiddes...
• BigosBigos er en traditionel gryderet, der stammer fra blandt andet Polen og Ukraine....
• Ananas surpriseEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser du til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Smæk insektet!