Trykkoger: 15-20 min. - alm. gryde: ca. 1 time. 
# Ingredienser
¾-1 kg kalvebov eller mellemskært, i tern 
1 skive øget spæk, i tern 
4 løg, grofthakket 
25 g smør/margarine 
7 dl bouillon eller vand 
salt 
4-5 laurbærblade 
1 tsk hele peberkorn 
1-1¼ kg kartofler, melede, skrællede i tern 
50-100 g smør/margarine 
1 bdt purløg, fintklippet 
* Tilberedning
Svits kød, spæk og løg i fedtstoffet til løgene er klare, men uden at det tager farve. 
Tilsæt bouillon, krydderier og kartofler. 
Trykkog 15-20 minutter - afkøl hurtigt. 
Smag evt. til med mere salt og peber. 
Kartoflerne skal være kogt helt ud, så de jævner retten. 
Anret skipperlabskovs en i et halvdybt fad, kom smør oven i retten og drys purløg over.