Logo

Spaghetti alla carbonara

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Spaghetti alla carbonara


Opskrift på den bedste pasta med bacon. Carbonara-saucen er en typisk specialitet fra Lazio, der er regionen omkring Rom. I stedet for spaghetti bruger vi her de tykkere, lange pastarør, bucatini.

Arbejdstid: 30 min. Kogetid: Ca. 10 min. Ikke Fryseegnet. 4 personer.

 

#

200 g bacon

2 hele æg

2 æggeblommer

2 dl fløde (9%)

100 g friskrevet parmesan (eller pecorino-ost)

groft kværnet peber

400 g spaghetti (eller bucatini)

*

 

Skær bacon i små terninger og rist dem sprøde på en pande.

Pisk de hele æg og æggeblommer sammen med fløde og revet ost.

Kog pastaen efter pakkens anvisning.

Hæld den kogte pasta i et dørslag eller sigte og kom den straks efter i den varme gryde.

Vend fløde-æggeblandingen i sammen med baconterninger.

Vend det rask over varmen og server pastaen hurtigt efter.

Kværn groft peber over.

 

INFO: Carbonara stammer fra "carbonara" (italiensk for trækul, der brænder). Populært blev retten kaldt "kulminearbejder spaghetti". Retten stammer fra midten af det 20. århundrede. Sammenhængen med kullet giver peberet en særlig position i rettens sammensætning af råvarer, hvor rigeligt med peber indgår i tilberedning af pasta alla carbonara.

 

Spaghetti carbonara er en traditional italiensk pastaret. Carbonara er en af de få pastaretter, hvor det ikke er fastlagt præcis hvilken pasta der skal anvendes og ud over spaghetti anvendes f.eks fettuccine, rigatoni, linguine, eller bucatini.

 

˜ Årets bedste opskrifter fås på madABC.dk - prøv selv, Madplaner, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 638 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Kyllingeragout med grønsagsspaghettiEn god gang curry varmer godt, når det er koldt, og stærk mad har en gavnlig effekt på...
• TortelliniTortellini er en ringformet pasta, der kan have forskellige typer fyldstoffer, såsom kød...
• Pasta med kantareller og squashHer er en meget velsmagende pastaret med friske kantareller og squash. Kan du ikke skaffe...
• Lun mandelkage med kanelcremeEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os