Logo

Sprødstegte ål, råstuvede kartofler og rødbedesylt med blåbær

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Sprødstegte ål, råstuvede kartofler og rødbedesylt med blåbær

Rødbedesylt med blåbær:

600 g små rødbeder i halve, tynde skiver

1 spsk smør og olie

2 dl æbleeddike

1 dl vand

4 spsk sukker

¼ tsk groft salt

250 g friske blåbær

 

Sprødstegte ål:

1,5 kg friske, flåede ål

150 g hvedemel eller rugmel (ca. 1,5 dl)

1½ tsk fint salt

friskkværnet peber

4 spsk smør og olie

 

Råstuvede kartofler med citronskal:

1 liter sødmælk øko

1 kg skrællede kartofler i korte tykke stave

3 spsk hvedemel

1 tsk fintrevet citronskal

1 spsk groft salt

friskkværnet peber

 

Pynt: hakket frisk kruspersille og fintrevet citronskal

 

Rødbedesylt med blåbær:

Varm smør/rapsolien i en sauterpande ved kraftig varme, men uden at brune.

Svits rødbedeskiverne i ca. 4 min.

Tilsæt eddike, vand, sukker og salt og lad rødbederne koge ved svag varme og under låg i ca. 8 min.

Kom rødbederne i en skål, vend blåbær i og lad blandingen trække tildækket i mindst 3 timer.

Vend forsigtigt i blandingen et par gange.

 

Sprødstegte ål: Skær ålene i mindre stykker (á ca. 6 cm).

Kom hvedemel, salt og peber i en stor plastikpose egnet til madvarer.

Kom ålestykkerne i posen, luk og vend godt rundt.

Lad halvdelen af smør- og rapsolien blive gylden i en pande.

Brun halvdelen af ålestykkerne på alle sider (ca. 2 min. i alt).

Læg dem i en bradepande og brun resten af stykkerne.

Steg alle ålestykkerne færdige midt i ovnen ca: ½ time ved 150°C.

 

Råstuvede kartofler med citronskal:

Bring 9 dl af mælken i kog i en stor tykbundet gryde - under omrøring.

Tilsæt kartoffelstavene og kog dem ved svag varme og under låg i ca. 15 min. - rør ofte.

Kom resten af mælken og hvedemelet i en melryster og ryst det godt sammen.

Hæld jævningen i kartoflerne under forsigtig omrøring og kog stuvningen ved svag varme, stadig under forsigtig omrøring, i ca. 5 min.

Tilsæt citronskal, salt og peber og smag til.

 

Ved serveringen: Server de stegte ål med rødbedesylt med blåbær og råstuvede kartofler drysset med persille og citronskal.

 

Tips: Rødbedesylt med blåbær kan tilberedes 2 døgn før serveringen.

 

Energiindhold pr portion: 6648 kJ
Energifordeling: Protein: 16%, Kulhydrat: 33%, Fedt: 51%

Fryseegnet: Ikke afprøvet. Tilberedningstid: 60+

 

Jordbærkoldskål med banan

300 g frosne jordbær

85 g sukker (ca. 1 dl)

2 vaniljestænger korn fra

5 dl yoghurt med jordbær

10 dl kærnemælk

1 spsk citronsaft friskpresset

3 bananer i skiver (ca. 375 g)

50 g smør

85 g sukker (ca. 1 dl)

4 skiver groft rugbrød i grove stykker (ca. 250 g)

 

Skær de frosne jordbær i mindre stykker.

Pisk sukker, vaniljekorn og yoghurt sammen i en stor skål.

Tilsæt kærnemælk, citronsaft, jordbær og bananskiver. Smag til.

Smelt imens smørret i en pande ved kraftig varme, men uden at det bruner. Tilsæt sukker og rugbrød og rist det ved jævn varme i ca. 8 min. - vend i rugbrødet af og til.

Spis de lune, smørristede rugbrødsstykker til koldskålen.

 

Energiindhold pr portion: 3135 kJ
Energifordeling: Protein: 10%, Kulhydrat: 69%, Fedt: 21%

Fryseegnet: Nej, Tilberedningstid: 15 min

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 796 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Chop Suey - diabetikerSpis noget godt i aften
• Oksebov i øl med pastinakkerEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Farseret lammekølleEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Blommer med smuldredej - diabetikerHer er en dessert hvor også diabetikerne kan nyde den med god samvittighed - blomme med...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os