Logo

Squash, bagt - 26 fedt %

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Lækker måde at lave sqaush på som tilbehør til for eksempel kød. Her er retten lavet med ostefyld, men kan varieres på et utal af måder med blandt andet parmaskinke.  

 

 

 

 

Kært barn har mange navne. Squash, courgette eller zucchini er navne som er al­mindeligt brugt om denne vidunderlige grønsag, som kan spises rå, bagt, stegt el­ler dampet. Resultatet er næsten altid forrygende.

 

Den følgende ret er ekstremt hurtig og let at lave og egner sig ligegodt som til­behør som til selvstændig ret. Smagskvaliteten er højnet lidt ved at pensle squas­hen med en smule marinade og gratinere den med lidt ostefyld. 2 personer.
 
2 squash
Marinade:
saften af 1/2 citron 1 tsk olie
2 fed hvidløg salt
 
Ostefyld:
1/4 pose rucola
2 tomater
2 spsk revet ost (maks. 20+/10%)
salt og peber
 
Tænd for ovnen på 200°C.
Skyl squashene og skær dem i skiver fra blomstenden mod stilkenden. De skal dog ikke skæres helt igennem, men stadig sidde fast i stilkenden.
Læg dem deref­ter på en bageplade med bagepapir, og pres skiverne fra hinanden, så de udgør en vifte.
Pisk marinaden sammen og pensl den overvifterne.
Bag squashene i ovnen i 15 min.
 
Rucola og tomaterne hakkes og vendes sammen med osten.
Smag til med salt og peber.
Kom fyldet over de letbagte squash, og bag dem yderligere i 10 min., inden de serveres.
 
Tips: Har du travlt, kan du nøjes med at dryppe lidt citron over squashene samt salt og peber.


Fyldet kan varieres på et utal af måder, men tænk på, hvad du skal spise til. Hvis du er til kød, kan du med fordel blande lidt parmaskinke i fyldet.
 
Næringsberegning pr. person.
Fedt:           3,9 g  26 %
Protein:        6,9 g  21 %
Kulhydrat:    18,1 g 54%
Kostfiber:    4,3 g
Energiindhold: 571 kJ

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.022 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Kotelet og kartoffelsalat med citron og dildEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Tærte med asparges og baconTærte er en skøn og nem hverdagsklassiker. Fyld den med lækre grønne asparges,...
• Kylling som i NormandietÆblernes sødme giver denne kyllingeret fra Normandiet et specielt touch. Server den med...
• Isnende frisk frugtplatte med passionscremeEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os