Logo

Stegt dyreryg med Sauce Demi-Glace

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Stegt dyreryg med Sauce Demi-Glace

700 g hjortefileter

2 løg

2 fed hvidløg

300 g østershatte

50 g smør

1 pose frisk salvie

3 dl portvin

15 enebær

1 dl sherryeddike

3 dl vand

1 tsk havsalt

1 knivspids peber

Tilbehør: 500 g kartofler med skræl

Pynt: 4 kviste frisk salvie

 
Brun hjortefileter på en varm pande og læg dem i et ovnfast fad.

Grofthakket løg og hvidløg lægges sammen med kødet.
Sautér svampe med smør på den samme pande som kødet.

Læg dem sammen med kødet i det ovnfaste fad.
Kom et par kviste salvie, portvin, enebær, eddike og lidt vand i fadet sammen med kød krydret med salt og peber.

Sæt fadet i ovnen i 20 min. ved 180°C.

Vask kartoflerne og skær dem i både.

Sæt dem i ovnen i 25 min. på 200°C.
Tranchér kødet og anret med tilbehøret, pynt med salvie.

 

Sauce Espagnol:

60 g smør

60 g hvedemel

1 liter Brun fond

 

Hvedemel og smør ristes og den kogende fond tilsættes.

Lad dette simre i 2 timer

 

10 g røget flæsk

¼ gulerod

½ lille løg

20 g knoldselleri

¼ persillerod

1 fed hvidløg

1 persillestilk

¼ laurbærblad

½ timiankvist

1 spsk tomatpuré

1 dl hvidvin

2,5 dl vand

 

Brun ingredienserne i en rummelig gryde, tilsæt hvidvin og vand.

Tilsæt den første omgang kogte grundsauce og lad alt koge langsomt i 3 timer.

Nu har du en Sauce Espagnol - tålmodighed kan godt betale sig?

 

Sauce Demi-Glace: 

Kog 1 liter Sauce Espagnol sammen med 1 liter god brun fond i 2 timer, så har du Sauce Demi-Glace

 

Disse grundsaucer kan bruges som »nøgle« til næsten alle brune saucer lige fra Pebersauce til Dijonsauce.

 

En god trøffel sauce:

Bruger en vildtfond, reducerer den, og til sidst tilsætter du trøffel i de mængder du har smag for/råd til.

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.745 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Andebryst a la cremeEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Lamb chops and spinachEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Bornholmerhane i hvidløg, vin og timianDenne ret med bornholmerhane i hvidløg er perfekt til gæster - nem at lave men fuld af...
• AbrikostrifliEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os