Logo

Stegt røget makrel og ratatouille

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Stegt røget makrel og ratatouille

 

Sensommeren bugner med alt det gode til en stor portion ratatouille: Solmodne tomater, auberginer, squash, løg og masser af krydderurter. Server den saftige franske grønsags-stuvning i rigelige mængder til en lun røget makrel.

Arbejdstid: 20 min. Kogetid: 25 min. 4 personer

 

#

Ratatouille:

2 løg

1 aubergine

1 squash

2 røde peberfrugter

500 g tomater

3 fed hvidløg

2-3 spsk olie

1 bundt basilikum

salt og peber

 

Stegt makrel:

2 røgede makrel

1 spsk olie

 

Tilbehør:

groft brød eller lune flutes

*

 

PIL løgene, og skær dem i skiver.

Vask auberginer, squash og peberfrugter, og skær dem i store terninger.

Vask tomaterne, og skær dem i både.

Pil hvidløgsfeddene, og hak dem.

 

SVITS løgene blanke i olie i en stor gryde.

 

TILSÆT auberginer, squash og peberfrugter, og steg under omrøring til de får lidt farve.

 

VEND tomater og hvidløg i gryden.

Kog igennem under omrøring, til tomaterne afgiver væde.

Skru ned, og lad retten simre under låg i 20 min. Rør af og til.

 

HAK basilikum bladene groft, bland med grønsagerne, og kog igennem.

Smag til med salt og peber.

 

HÆK makrellerne.

Fjern rygben, de store ben i bugen samt de ben der går øverst og ca. til midten af fileten.

Skær hver makrelfilet i 2 store stykker.

 

STEG makrelstykkerne med skindsiden nedad på en pande med lidt olie.

Steg til makrellen er varm på begge sider, og træk forsigtigt skindet af bagefter.

 

SERVER makrellen med ratatouille og brød eller flutes.

 


 

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Facebook
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 973 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?