Logo

Stegte kyllingelår med spidskålssalat og rabarberkompot

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Stegte kyllingelår med spidskålssalat og rabarberkompot

 

Persillestegt kylling er en klassiker. Her har vi brugt nogle saftige lår til retten i stedet for en hel kylling.

2 personer. Er du alene så halver portionen. Arbejdstid: 45 min. Stegetid. 20-25 min.

#

2 hele kyllingelår

salt og peber

1 bundt bredbladet persille

30 g hasselnødder

1 tsk citronskal (øko)

1 tsk paprika

1 spsk olie

15 g smør

 

Spidskålssalat:

½ lille spidskål

1 lille fennikel

1 spsk olie

1 spsk citronsaft

 

Mormordressing:

1 dl piskefløde

2-3 tsk citronsaft

1 tsk sukker

1 spsk peberrod

 

Rabarberkompot:

250 g rabarberstilke

50 g sukker

 

Tilbehør:

brød eller kartofler

*

Rens rabarberstilkene, og skær dem i 4 cm lange stykker.

Bland dem med sukker, og varm det forsigtigt op på en slip let-pande, til sukkeret smelter.

Varm igennem i 2-4 min. - de skal akkurat være møre, men endelig ikke koge ud.

Hæld kompotten i en skål, og lad den køle af.

 

Læg kyllingelårene på skind siden, og skær benene ud med en skarp kniv, uden at skære gennem skindet.

Krydr kødsiden med salt og peber.

Skyl og hak en håndfuld persilleblade, og bland dem med hakkede nødder og fintrevet citronskal.

Fordel det på kødet, rul sammen, og luk med snor eller kødnåle.

Drys de fyldte kyllingelår med paprika, salt og peber, og steg dem gyldne og gennemvarme på en pande med olie og smør eller i ovnen ved 180 °C i ca. 20 min.

 

Skær kålen i både, skær stokken ud, og snit kålen fint.

Rens fennikelknolden, halver den på langs, og skær stokken ud.

Snit den papirtyndt på en mandolin, og bland med kål, olie, citronsaft, salt og peber.

 

Rør fløde med citronsaft og sukker, og smag til med friskrevet peberrod, salt og peber.

Dryp den over salaten.

Server de fyldte kyllingelår med salat, kompot og evt. brød.

 

TIPS: Du kan også grydestege kyllingelårene med 3-4 dl bouillon, og lave en dejlig sauce.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 1.996 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Nu når nytårsaften er overstået, hvad synes du så om fyrværkeriet?


Effektiv reklame - klik her