600 g svinefilet.
½ tsk salt
kværnet sort peber
2 spsk smør
½ dl cognac
1 dl grønsagsfond
ca. 3 dl cremefraiche
1 presset hvidløgsfed
4-5 spsk fransk sennep
½ dl hakket persille
1 spsk hakket karse
Puds fileterne og skær kødet i skiver.
Hak løgene, persillen og karsen. Mål cognacen op.
Varm en pande godt op og brun smørret.
Læg kødet i og brun det hurtigt på høj varme.
Sluk for blusset, tilsæt cognacen og tænd straks for blusset igen
(Eller bare fjern panden fra blusset)
Når cognacen er brændt ud, krydder med nymalet peber.
Tilsæt cremefraiche og kog op. kog grønsagsfonden og tilsæt den pressede hvidløg.
Rør rundt og smag til med salt.
Lad alt småkoge et par minutter.
Smag til sidst filetsaucen til med sennep og de hakkede urter.
Rund af med 1 spsk koldt smør