100 g  ris 
6 dl  sødmælk 
½ tsk  vaniljesukker 
150 g  sukker 
200 g  mørk chokolade
50 g  smør 
5 blade husblas 
2 dl  piskefløde
* Tilberedning
Risene koges i rigeligt vand i 15 min. Løber af i sigte og skylles. 
Mælk, sukker, chokolade, vaniljesukker og smør lunes til alt er smeltet. 
Risene tilsættes. 
Simrer ganske svagt, til risene har opsugt væden, ca 30 min. 
Husblas blødes op i koldt vand og røres i de varme ris. 
Lad det afkøle noget. 
Fløden piskes til skum og vendes i risene. 
Blandingen kommes i en rand eller form, smurt med lidt olie eller drysset med lidt sukker. 
Sættes i køleskabet i nogle timer. 
Vendes ud og serveres, pyntet med tynde appelsinstrimler.