Logo

Chokolade-Rom Mousse

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
250 g god mørk chokolade
3 æg
60 g sukker
2 tsk mørk rom
2 1/2 dl piskefløde let pisket 
Kom chokoladen i en ovnfast skål.
Fyld en gryde halvt op med vand og bring den i kog.
Tag den fra varmen og sæt skålen over gryden, uden at lade den komme i
berøring med vandet.
Rør nogle gange, indtil chokoladen er smeltet.
Lad den afkøle.
Pisk æg og sukker med elpisker i en lille skål ca. 5 min., indtil blandingen
er tyk, lysegul og fyldig.
Kom blandingen i en stor skål og vend den smeltede chokolade og rom i,
rør rundt, lad det afkøle, og vend så flødeskummet i, så det akkurat er
blandet.
Fordel moussen i 4 forme eller dessertglas (2 1/2 dl) og sæt den i
køleskabet 2 timer, eller indtil den er stivnet.
 
Tips: Brug pasturiserede æg hvis du er bange for salmonella (moussen
bliver dog blødere i konsistensen. Vælger du at bruge alm. æg skal
desserten spises samme dag! konsisten bliver også mere "mousset".
 
Det er også seriøst STORE portioner! så en idé vil være at fordele det
i de forme som passer til sådan en dessert.
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.109 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• NøddekurveEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Citron- og kiwisorbetEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• PistacieparfaitEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• NøddekurveEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os