Logo

Svinekød bagt med kål og bønner

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Svinekød bagt med kål og bønner

 

Her er en god og mættende simreret, der varmer på en kold vinterdag. Sæt bønnerne i blød dagen før eller tidligt om morgenen.

4-6 personer. Arbejdstid: 1 time. Udblødning: 8 timer. Stege/bagetid: 3 timer.

 

#

150 g kidneybønner

200 g back bacon

500 g skinkekød i terninger

2 rødløg

2 fed hvidløg

½ hvidkål

3 limefrugter

1 spsk olie

 

Dressing:

2 spsk rørsukker

1 spsk dijonsennep

2 spsk eddike,

3 spsk tomatketchup

2 spsk Worcestershiresauce

2 dl øl

¼ tsk chiliflager

 

Tilbehør: brød

*

 

Udblød kidneybønnerne i vand i mindst 8 timer.

 

Skær bacon i strimler. Fjern evt. noget af fedtet.

 

Pil rødløgene og skær dem i både.

Pil hvidløgsfeddene, og hak dem fint.

Snit kålen fint.

Skær skallen og den hvide hinde af limefrugterne, og skær frugtkødet i mindre stykker.

 

Brun kødet i en varm stegegryde med olie.

Tilsæt bacon, rødløg og hvidløg, og lad det svitse med.

Krydr med salt og peber, og vend kålen i gryden.

 

Rør dressingen sammen, og hæld den i gryden.

Tilsæt limestykkerne, læg låg på, og sæt gryden i ovnen ved 160 °C i 1½ time.

 

Hæld de udblødte bønner i en sigte, skyl dem i koldt vand, og bland dem i retten.

Stil gryden tilbage i ovnen i ca. 1 time.

 

Smag retten til med salt og peber, og server med brød.

 

TIPS: Retten smager næsten endnu bedre dagen efter, så du kan sagtens tilberede retten dagen før, du skal servere retten den, og blot varme den i ovnen eller på komfuret i 20 min.

 


 

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 2.209 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad er din mening om kongehuset?
Effektiv reklame - klik her