Logo

Svinemørbrad med persille

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Svinemørbrad med persille

 

Her er en dejlig klassisk ret at byde et par gæster på. Vi har piftet den lidt op med skinke og en lækker cremefraichesauce + Mormors agurkesalat.

Arbejdstid: 1 time. Koge/stegetid: 25 min. Ikke fryseegnet. 4 personer.

 

#

1 stor svinemørbrad (ca. 600 g)

salt og peber

1 bdt bredbladet persille (eller kørvel, spinat, estragon)

25 g smør

100 g parma- eller serranoskinke (skiver)

2½ dl bouillon

 

Sauce:

1 dl cremefraiche 38%

1-2 tsk dijonsennep

salt og peber

evt. 1-2 tsk majsstivelse

 

Tilbehør: kogte kartofler, rabarberkompot, agurkesalat

*

 

Puds mørbraden af, flæk den næsten helt igennem med en skarp kniv og bank den let ud.

Drys kødet med salt og peber, læg skyllet, plukket persille på og luk kødet sammen med kødnåle.

Brun mørbraden på en pande med smør, tag nålene ud og pak den ind i tynde skiver skinke.

Læg mørbraden i en lille bradepande, hæld bouillon ved og sæt kødet i ovnen ved 200 °C i ca. 25 min.

Tag det ud af ovnen og lad det hvile tildækket mindst 15 min.


Si bouillonen over i en lille gryde og tilsæt cremefraiche.

Lad saucen koge igennem og smag til med sennep, salt og peber.

Jævn evt. med majsstivelse udrørt i lidt koldt vand.

Server kødet i skiver med sauce, kartofler, rabarberkompot og agurkesalat.

 

TIPS: I stedet for parma- eller serranoskinke kan du bruge baconskiver.

 

AGURKESALAT: Vask 1 stor salatagurk og skær den i tynde skiver.

Drys ½ spsk salt over og læg agurkeskiverne i pres mellem to tallerkener i 20 min.

Hæld den afdryppede væske af, drys med 1-2 spsk sukker og friskkværnet peber og spæd med ca. 1 dl eddike, så det netop dækker.


RABARBERKOMPOT: Vask 1 bundt rabarber og snit dem i 3 cm lange stykker.

Kom dem i en sauterpande med det vand, der hænger ved.

Vend 150 g sukker i og varm langsomt op.

Lad kompotten simre ca. 5 min., til rabarberne er møre, men ikke udkogte.

Hæld det straks i en skål til afkøling.


Se mere tilbehør her: kartofler, ris, dampede grønsager eller brød

 


 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 305 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Grillstegt mørbrad med rødløg og persilleolieVed at flække mørbraden halvt igennem og brede den ud, får du et stykke kød, som er...
• Mørbradfad 1990En god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Grillet svinemørbrad med limekvarkLetgrillet mørbrad med spændende smag, der kan varieres i det uendelige
• Pærekage med ingefærEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os