
 
Hvis du tror at kinesisk mad er fed, så må du tænke om igen.
Kinesisk mad indeholder meget lidt fedt og er utrolig velsmagende - en
Kina-klassiker
• Svinemørbrad inde- holder kun 50 mg kolesterol pr. 100 g.
• Rød peberfrugt indeholder meget fiber og C-vitamin. 
Forberedelse 20 min. Tilberedning 15 min. 4 Portioner 
 
# Råvarer til Svinekød Chow Mein
450 g svinemørbrad 
1 rød peberfrugt 
5 forårsløg 
2 tsk majsolie 
150 g sukkerærter 
1 fed hvidløg 
2 cm frisk ingefær 
2½ dl hønsebouillon 
2 spsk kinesisk soya 
1 spsk Maizena 
1 dåse bønnespirer (400 g) 
7 dl kogte ris 
evt. 2 spsk Chow Mein nudler 
 
* Fremgangsmåde: 
1 Afpuds mørbraden og skær den i strimler. 
Rens peberfrugten og skær den i 2½ cm store tern. 
Skyl forårsløgene og skær dem i 7 cm lange snitter på skrå. 
Opvarm olien i en wok, eller på en teflonpande ved jævn
varme. 
 
2 Læg kødet i wokken og brun det ca. 5 min. 
Tag kødet op og stil det til side. 
Brun peberfrugten ca. 3 min. og tilsæt sukkerærter,
forårsløg, hvidløg og ingefær. 
Brun det under omrøring i ca. 3 min. 
 
3 Bland bouillon, soya og maizenamel i en skål. 
Læg kødet tilbage i wokken og rør bønnespirerne i. 
Skru lidt ned og hæld bouillonblandingen i. 
Bring det i kog og lad det koge yderligere 1 min. 
 
4 Læg risene på et serveringsfad. 
Hæld kød og grønsager over, drys evt. Chow Mein-nudlerne
over og server. 
 
Tips & råd 
 

Læg kødet i fryseren en tid, inden du skærer det, så går det
lettere. 
Skær kødet først i skiver og striml det derefter på langs af
kødets fibre. 
 

I stedet for at hakke frisk ingefær, så kan du presse den i
hvidløgspresseren. 
Det er både let og praktisk. Skrab den ingefær, som sidder
fast, ud med en skarp kniv. 
 
PR. PORTION: Energi: Kcal 378 = kJ 1587 
Kulhydrat 49 g Protein 32 g Fedt 6 g (14%) Fibre 7 g