Logo

Tærte med bacon, squash og peberfrugter - nem grønsagstærte

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Tærte med bacon, squash og peberfrugter - nem grønsagstærte

 

En nem og hurtig grønsagstærte med en· dejlig sprød bund. Giv evt. en frisk og let bitter salat til.

Arbejdstid: 20 min. Bagetid i alt: 40 min. Tærten er fryseegnet. 4 personer

 

Tærtedej:

100 g hvedemel

50 g grahamsmel eller rugmel

1 knivspids salt

75 g smør

3 spsk syrnet fløde 9%

 

Fyld:

100 g bacon i skiver

1 rød peberfrugt

1 squash

lidt olie

1 tsk tørret timian

2 æg

2½ dl syrnet fløde 9%

½ tsk salt

peber

½ dl mælk

1 fed hvidløg (presset)

 

Tilbehør:

200 g blandede salater

2 spsk olie

2 spsk frisk citronsaft

½ tsk salt

*

 

TÆRTEDEJ: Bland hvedemel og grahams- eller rugmel sammen med salt.

Skær smørret i små stykker og smuldr det i melet.

Tilsæt syrnet fløde og ælt dejen hurtigt sammen.

Tryk dejen ud i en tærteform ca. 24 cm i diameter.

Bag tærten 10 min. ved 200 °C.

 

FYLD: Skær baconen i stykker på 2 cm og steg dem på en stor pande i deres eget fedt, til de er lysebrune.

Skær peberfrugt og squash i terninger, ca. 2x2 cm.

Steg grønsagerne med baconen i ca. 5 min., til de begynder at dufte.

Tilsæt evt. lidt olie under stegningen, hvis der mangler fedtstof.

Krydr med timian, salt og peber.

Pisk æg, syrnet fløde, salt, peber, mælk og hvidløg sammen i en stor skål.

Bland æggemassen hurtigt sammen med grønsagsfyldet og bred det ud i den forbagte tærteform. Bag tærten 30 min. ved 200 °C.

 

Skyl og tør salaten.

Pisk olie og citronsaft sammen med salt og friskkværnet peber.

Vend dressingen med salaten og server den til tærten.

 

Tips: Syrnet fløde 9% er en cremefraichetype, som sælges under mange forskellige navne, fx Cheasy fraiche 9%, Thise fraiche 9%. I indholds-deklarationen står der altid "syrnet fløde". Kun cremefraiche med fedtindhold på min. 18 % må kaldes cremefraiche.

 

Se gode dressinger og skønne salater her

 


 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 378 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Braiseret rosenkålRosekål er en dejlig sund vinterspise, da sæsonen for dansk rosenkål løber fra oktober til...
• Vegansk chokoladekageEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Kalkunlår med rødkålssalatEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Muscovado-yoghurt iscreme med karamelspiralEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os

Smæk insektet!