6-8 personer 
 
Mørdej: 
125 g koldt smør 
165 g hvedemel (ca. 2 ⅔ dl) ½ tsk. groft salt 
1 æg 
evt. 1-2 spsk vand 
fyld: 
75 g blåskimmelost fx Roquefort 
4 æggeblommer 
4 dl piskefløde 
1 knsp. peber fra kværn
*
 
Mørdej/bund: 
Skær koldt smør i mindre stykker og smuldr det i mel og salt, evt. i en foodprocessor. Saml dejen med sammenpisket æg og evt. med vand. 
Tryk dejen sammen uden at ælte den. 
Sæt den tildækket i køleskab ca. 1 time. 
Rul dejen tyndt ud og beklæd en springform (24 cm i diameter) med den. Tryk dejen godt til i kanten. Prik bunden med en gaffel.
Læg evt. et indlæg af alufolie eller bagepapir med tørrede bønner på dejen i formen, så tærtebunden ikke hæver under for-bagningen. 
Tærtebunden for-bages midt i ovnen ved 175 °C ca. 20 min. 
 
Fyld: Blend blåskimmelost med æggeblommer. 
Rør piskefløde og peber i. 
Hæld fyldet i den for-bagte bund. 
Bag tærten midt i ovnen ved 175 °C ca. 50 min. til fyldet er stivnet. 
Lad den afkøle lidt inden servering. 
Tilbehør Fx salat med valnødder eller bladselleri. 
Tip: Dejen kan tilberedes i forvejen. Holdbar ca. 1 uge i køleskab og ca. 2 mdr. i fryser.