Logo

Tomatfrikassé med kødboller, squash og bønner

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Tomatfrikassé med kødboller, squash og bønner

 

Saftige kødboller i en lækker sauce med masser af grønsager.

4 personer. Arbejdstid: 40 min. Koge/stegetid: ca. 30 min.

 

#

Kødboller:

500 g hakket okse- eller svinekød

1 tsk salt

1 æg

1 løg

1 dl rasp

1 tsk tørret oregano

friskkværnet sort peber

1 dl mælk

 

Sauce:

1 løg

1 fed hvidløg

1 squash

1 spsk olie

1 lille dåse tomatpuré (70 g)

kogevand fra kødbollerne

¾ dl hvedemel

200 g grønne bønner

500 g cherrytomater (evt. gule og røde)

 

Tilbehør:

1 bundt persille

kogte ris, couscous eller bulgur

*

 

RØR kødet sejt med salt, og rør ægget grundigt i.

Pil løget, hak det fint, og rør det i farsen sammen med rasp, oregano og peber.

Rør mælken i, og form farsen til ca. 20 boller.

 

KOG 1 liter vand op i en bredbundet gryde.

Læg bollerne forsigtigt i vandet, og lad dem simre i 15 min.

Tag bollerne op af vandet med en hulske, og læg dem på en tallerken.

Si kogevandet, og gem det til saucen.

 

PIL løg og hvidløg, og hak dem fint.

Del squashen på langs, og skær den i skiver.

 

SVITS løg og squash i en gryde med olie i ca. 4 min.

Tilsæt hvidløg og tomatpuré, og svits med et øjeblik.

Spæd med kogevandet, men gem 1 dl.

 

PISK eller ryst melet sammen med den sidste dl kogevand, og rør jævningen i saucen.

Kog saucen op under omrøring, og lad den koge i 3 min.

 

NIP bønnerne, og skær dem i stykker på 2 cm.

Kom bønner og hele cherrytomater i saucen, og kog i endnu 5 min.

 

LÆG bollerne i saucen, og kog det hele godt igennem.

Smag til med salt og peber.

 

DRYS grofthakket persille over retten, og server med kogte ris, couscous eller bulgur.

 

TIPS: Du kan bruge en håndfuld frisk oregano eller basilikum i stedet for persille.

 


 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 309 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Farserede porrer i fadFarserede porrer kan laves ved at lægge ca. halvdelen af farsen i bunden af et ovnfast...
• Farstærter med salatMed spændende krydderier og lidt dej kan en portion hakket kød række til mange personer....
• Millionbøf med ris og olivenEn spansk ret, der kan gøres mexicansk og spicy, ved at tilsætte lidt tomater, chili,...
• Honningis med frugtEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os