Logo

Tomatsuppe med broccoli + Græsk lammeragout

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Tomatsuppe med broccoli + Græsk lammeragout

Tomatsuppe med broccoli

750 g broccoli

salt

4 ds flåede tomater

1,5 dl cremefraiche

friskkværnet peber

4 dråber tabasco

1 knsp sukker

3 spsk tør sherry

Tilbehør: ristet brød eller sellerikiks

*

Del den rensede broccoli i små buketter og kog dem netop møre i letsaltet vand - beregn 3-4 minutter.

Lad tomaterne med væde gå gennem en si, så kernerne fjernes, og kog dem ind til ca. det halve. Rør nu og da.

Tag gryden af varmen og rør cremefraiche i.

Smag til med salt, friskkværnet peber, tabasco, sukker og sherry og stil gryden tilbage på varmen, men lad den ikke komme i kog.

Varm broccolien i suppen - og server den med ristet brød eller sellerikiks.

Madopskrift billede

Græsk lammeragout

1 lille lammebov

smør eller margarine

2 løg

salt og friskkværnet peber

4 courgetter

1 1½ spsk hvedemel

2,5 dl fløde

saft af ½ citron

1 bdt klippet persille

4 maskinskårne skiver røget bacon

3 tomater

Tilbehør: Løse ris - se Tillæg, brød, salat

*

Skær kødet fra lammeboven og del det i små terninger.

Kog benene af i vand.

Brun kødterningerne sammen med kvarte løg og drys med salt og friskkværnet peber. Spæd med så meget af suppen fra benene, at det netop dækker.

Lad det snurre sagte under låg i 40-50 minutter.

Smelt 2 spsk smør eller margarine i en stor gryde og damp de halverede, udskivede courgetter heri i 6-7 minutter.

Tag dem op og drys hvedemelet i gryden.

Bag det sammen og spæd med så megen stegesky, at der dannes en ret tynd sauce. Tilsæt fløden og kog saucen igennem.

Smag til med citronsaft, salt og peber og rør persillen i.

Rist baconskiverne meget sprøde, tag dem op og rist tomatbåde i baconfedtet.

Varm saucen op med kød og courgetter og fyld det i et opvarmet fad.

Knus baconskiverne over og pynt med de ristede tomatbåde.

Server løse ris, brød og salat til.

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.355 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Kyllingefilet, franskEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• AndeconfitEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Lammebov med urter og rabarberkompotEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Julepærer med gløggkrydderrierEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os