Logo

Torsk med sprød skorpe

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Denne ret har to gode sider: Skorpen smager ganske enkelt guddommeligt, og samtidig kan fiskefileten nedenunder udfolde al sin aroma ...

Denne ret har to gode sider: Skorpen smager ganske enkelt guddommeligt, og samtidig kan fiskefileten nedenunder udfolde al sin aroma

 

25 g krydderurtesmør

50 g rasp

2 spsk (oliven)olie (plus (oliven)olie til at dryppe ovenpå)

1 spsk hakket persille

1 tsk hakket kørvel

1 tsk hakket dild

2 fed hvidløg

2 torskefileter (a 175 g)

salt

1 dl hvidvin

*

A. Smørret smeltes og blandes med rasp, olie og krydderierne i en skål. Hvidløgsfeddene presses og røres også i.

B. Torskefileterne drysses med salt og lægges i et smurt ildfast fad.

Hvidvinen hældes ved, og raspblandingen fordeles på fiskefileterne.

C. Fisken sættes i den forvarmede ovn på 2. rille fra neden i 20 minutter ved 210°C /varmluft 200°C.

Ved serveringen lægges fiskefileterne på 2 tallerkener, og der dryppes lidt olie over.

Madopskrift billede

Tips: Vacuumpakket, praktisk, god! Hvis fiskehandleren bor langt væk, så kan man udmærket ty til torskefileter fra frysedisken. Beregn ca. 175 g pr. person. Efter optøningen kan de benfri fiskefileter dampes, steges eller tillaves i ovnen. Vil man have kogt torsk, er der dog ingen vej uden om den friske vare!

Pr. portion: 33 g protein, 27 g fedt, 20 g kulh. = 464 kcal / 1942 kJ

Facebook
Opret din egen Kogebog Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.409 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?