Logo

Tortilla med kartofler, squash og skinke

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Tortilla med kartofler, squash og skinke

Tortilla med kartofler, squash og skinke

 

Tortilla er en spansk omelet med kartofler og ofte også andre grønsager. Vi har brugt squash og løg, men alle slags grønsager kan bruges.

Arbejdstid: 45 min. Koge/stegetid: 40 min. Ikke fryseegnet. 4 personer.

 

#

400 g kartofler (skrællede)

3 spsk olie

1 stor squash

1 stort løg (grofthakket)

5 æg

1 tsk salt

50 grucola

 

Tilbehør:

500 g cocktailtomater

200 g serranoskinke (i skiver)

100 g oliven

*

 

Skær kartoflerne i mindre stykker, gerne lidt ujævne, men i nogenlunde samme størrelse.

Varm 2 spsk olie op på en mellemstor slip-let pande og steg kartoflerne ca. 10 min ved middelhøj varme.

Rør ofte i dem, så de ikke bliver brune.

Læg evt. låg på så bliver kartoflerne hurtigere møre.

Halver squashen og skær den i tykke skiver.

Bland squash og løg med kartoflerne og steg dem sammen i 10-15 min.

Pisk æggene sammen med salt og peber i en stor skål.

Vend kartofler, løg og squash hurtigt i æggemassen.

Varm 1 spsk olie op på panden og hæld kartoffel-æggeblandingen tilbage på panden.

Ryst panden lidt, så kartoflerne rystes sammen, og skru ned til middel svag varme.

Læg låg på og lad tortillaen simre i 5-10 min.

 

Når æggemassen er ved at være stiv, vendes tortillaen:

Læg et låg over panden og vend bunden i vejret på tortillaen.

Skub forsigtigt tortillaen over på panden igen, så den kan brune på den anden side.

 

Anret tortillaen på en tallerken eller et fad.

Drys med rucola og server tortillaen med cocktailtomater, serranoskinke og oliven.

 

Tips: Vil du bruge en rest grønsager, du har til overs, skal·de først på panden, når kartoflerne er stegt næsten møre.

Du kan også bruge en rest kogte kartofler, og så behøver de kun stege et par minutter.

 

Tips: Opbevar ikke tomater sammen med andet grønt og frugt og ikke i køleskabet. Tomater udskiller en særlig gasart (ætylen), som hurtigt forringer andre grønsagers og frugters holdbarhed.

 


 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 537 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Gris i mexican-wrapDenne nemme opskrift på mexicanske wraps fra Madkursus.dk er perfekt til at tage børnene...
• Tortilla med majsFyldte tortillaser er nem sommermad, og fyldet kan nemt varieres. Her er fyldet grønsager...
• Gris i mexican-wrapDenne nemme opskrift på mexicanske wraps fra Madkursus.dk er perfekt til at tage børnene...
• VandbakkelserEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser du til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Smæk insektet!