Logo

Tournedos med rødvinssauce og bagte tomater

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Tournedos med rødvinssauce og bagte tomater

 

Beef Tournados er en god mulighed for at gøre det ekstra lækkert når der skal kød på bordet. Her får du en opskrift på Beef Tournados med bagte tomater og en lækker og intens rødvinssauce (eller sauce bordelaise, som den hedder i det franske køkken).

2 personer. Er du alene så halver portionen. Arbejdstid: 40 min. Stege-/kogetid: ca. 15 min.

#

2 tykke tournedos af oksemørbrad eller andre gode bøffer

15 g smør

1 spsk olie

salt og friskkværnet peber

 

Hurtig rødvinssauce:

2-3 skalotteløg

1½ dl rødvin

100 g koldt smør

½ tsk rødvinseddike

 

Bagte tomater:

3-4 tomater

et drys sukker

2 kviste frisk timian

 

Bønner med bacon:

250 g friske grønne bønner

4 skiver bacon

 

Tilbehør:

brød eller kartofler

*

Skær tomaterne i halve, og læg dem i et ovnfast fad.

Krydr med salt, peber og sukker.

Bag dem i ca. 1 time ved 100 °C.

Krydr med timian.

 

Varm smør og olie på en pande, til det er gyldent, og brun kødet ved god varme på begge sider. Skru ned, og steg videre i 4-7 min. på hver side afhængigt af tykkelse og smag.

 

Pil skalotteløgene, og hak dem fint.

Kog dem med rødvin i en gryde, til væden er næsten væk.

Skru ned, og pisk små stykker koldt smør i gryden til jævn sauce.

Smag til med salt, peber og evt. et par dråber rødvinseddike.

 

Nip bønnerne, og kog dem i 3-4 min. i letsaltet vand.

Skær bacon i små stykker, og steg dem sprøde på en sliplet-pande.

Bland de friskkogte bønner med bacon.

 

Server tournedos med rødvinssauce, bagte tomater, bønner med bacon og brød eller kartofler.

 


 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 377 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Oksekød i karry 2En god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Bøf Wellington luksusDet er rart, at man kan købe færdig butterdej. Denne klassiske ret kan man lave selv med...
• Oksemedaljoner med cæsarpanadeDet tager kun 1 times tid at tilberede disse knasende sprøde medaljoner med lækkert...
• Ris à l'amande med abrikossauceEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os