Logo

Vagtler i vindruesauce

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

4 vagtler
4 stykker spæk eller tyndt skåret bacon
1 spsk smør
12 enebær
4 dl hvidvin
150 g grønne vindruer uden sten
75 g smør
800 g store, melede kartofler
2 løg
1 ½ dl ymer
3 spsk hvedemel
2 æg
salt og peber
2 æbler
½ knoldselleri
sennep
cremefraiche 18% eller ymer
evt honning

Vagtlerne omvikles med spækket og steges i smør i en gryde ved kraftig varme, til de er brunede.
Så skrues der ned og enebærrene, der er knust let i en morter, tilsættes.

Efter 3-4 minutter tilsættes hvidvin, og vagtlerne koger heri i ca. 15 minutter under låg.

Når de er møre ved låret (prøv med en kniv helt ind til benet) tages vagtlerne op af gryden og pakkes i folie.
Saucen sies og koger lidt ind, inden der piskes smør i eller den blendes med smørret, der jævner saucen.
Herefter må den ikke koge, og man kommer nu de skyllede druer i for blot at lade dem lune lidt.

Som tilbehør serveres en kartoffelrivekage af groft revne kartofler og løg, der blandes med ymer, hvedemel, æg, salt og peber og steges i ovnen ved 250ºC i 35 minutter.

Desuden serveres en salat af æbler og selleri i tern (sidstnævnte kan lige blancheres i eddikevand) med cremefraiche eller ymerdressing smagt til med sennep og evt. honning.

Facebook
Opret din egen Kogebog Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 2.176 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?