Logo

Vagtler med brisler og gedeost

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

8 vagtler
250 g kalvebrisler
100 g gedeost
80 g friske morkler
1 dl hvidvin
3 spsk cognac
1 melon
citronsaft
150 g smør
salt og peber

Courtbouillon:
1 lille løg
1 gulerod
peberkorn
timian
laurbærblad
en smule eddike
vand

Gnid vagtlerne med salt og peber, brun dem hurtigt i en stegegryde og sæt gryden i en 200ºC varm ovn, ca. 20 min.

Skær melonen i kugler med en lille skarp ske eller et kuglejern, og mariner frugten i citronsaft. Kog courtbouillonen 20 min. og blancher brislerne heri 5 min.

Fjern hinder og sener, skær brislerne ud som medaljoner og steg dem forsigtigt i smør.

Læg gedeosten over brislerne, gratiner dem kort i ovnen og hold dem varme. Steg morklerne hurtigt på en varm pande, tilsæt skyen fra vagtlerne, hvidvin og cognac og kog saucen ind.

Tilsæt stykker af koldt smør – saucen må ikke koge, efter at smørret er kommet i.

Anret vagtlerne på portionstallerkener med gratinerede brisler, melonkugler og morkelsauce. Pynt med lidt bredbladet persille.

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.675 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Fiskehandlerens luxus dellerEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Pastasalat med mild ostEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Fyldte rødspætterullerRødspættefileterne er fyldt med artiskokker og persille, og serveret med en lys sauce...
• Chokoladekage med engelsk cremeEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os

Smæk insektet!