Logo

Vildand, stegt

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
1 vildand
15 g smør eller margarine
1,5 dl suppe eller vand
1 dl fløde
1 tsk rønnebær– eller ribsgelé
1 spsk hvedemel
 
Køb helst ænder, der er plukkede i stedet for flåede, da de er de mest saftige.
Vask ænderne grundigt og tør dem.
Sæt lår og vinger op med kødnåle.
Brun fedtstoffet i en stegegryde og brun ænderne og indmaden på alle sider.
Læg ænderne på siden og drys dem med salt og peber.
Tilsæt suppe eller vand og halvdelen af fløden.
Dryp resten af fløden over ænderne af og til under stegningen.
Vend ænderne, når halvdelen af stegetiden er gået.
Stegetid for små ænder 30–40 minutter, for større ænder ¾-1 ½ time.
Mærk med en kødnål i låret, om ænderne er møre.
Tag dem op af gryden og hold dem varme.
Smag skyen til med gelé og krydderier.
Jævn evt. skyen let med hvedemel rystet til jævning med lidt koldt vand.
Skær vildænderne i halve eller kvarte, og læg lidt sauce over dem ved anretningen.
Tilbehør: Kogte eller brunede kartofler, bladselleri, gelé
Facebook
Opret din egen Kogebog Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5.0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 4.195 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?