2 ½-3 kg  vildsvinefilet 
1 dl  vineddike 
½ l rødvin 
1 hakket gulerod 
1 stilk bladselleri 
1 laurbærblad 
1 kvist timian 
1 spsk  chilipeber 
8 kryddernelliker 
2 hakkede løg 
4 spsk  smør 
2 spsk  bitter kakao 
1 spsk  sukker 
100 g tørrede svesker (blødgjorte og hakkede) 
2 spsk  revet appelsinskal 
1 spsk  rosiner 
1 spsk  pinjekerner 
salt
 
Tilbered marinaden ved at koge vineddiken og rødvinen sammen med 
laurbærbladet, timian, chilipulver, kryddernelliker, 1 hakket løg, guleroden og bladsellerien. 
Hæld marinaden i en stor gryde og lad den afkøle helt. 
Tilsæt vildsvinefileten og mariner den i 48 timer. 
Hak det andet løg og brun i smørret, tilsæt derefter kakao, sukker, 
svesker, revet appelsinskal, rosiner og pinjekerner. 
Koges et par minutter, hvorefter vildsvinekødet tilsættes. 
Koges videre for lav varme i 1 times tid. 
Den siede marinade tilsættes sammen med salt, og der koges videre indtil kødet er meget mørt og saucen jævnet. 
Server med majsbrød, kartofler eller kartoffelgnocchi.