Logo

Vildsvinemørbrad med figenkompot

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
2 små vildsvinemørbrad (230-250 g stk)
olivenolie
salt, peber
1 spsk friske rosmarinblade
 
Figenkompot:
6 friske figner
1 spsk smør
½ dl portvin
½ spsk honning eller brun farin
salt, peber
evt. en dråbe balsamicoeddike
 
Tilbehør:
pillekartofler eller frisk pasta
kogte grønsager fx. rosenkål
 
Afpuds mørbraderne for hinder.
Rul kødet i salt, peber og rosmarin.
Brun det forsigtigt på alle sider i olie i en sauterepande.
Læg låg på panden og dæmp varmen.
Lad kødet stege stille 15-18 minutter, måske mere, alt efter kødets tykkelse.
Tilsæt evt. ½ dl vand.
Tag tilsidst kødet op, pak det ind i alufolie og lad det hvile mindst 5 minutter.
Vask og halver fignerne og sauter dem forsigtigt i smør.
De må ikke få farve - Pas på, de ikke går i stykker.
Tilsæt salt, peber, honning og portvin, og lad fignerne dampe møre under låg ved svag varme, 3-5 minutter.
Smag kompotten til med balsamicoeddike.
Hæld evt. skyen fra stegepanden ned i kompotten, og lad denne danne sauce.
Skær kødet i skiver på skrå, og server det med figenkompot, kogte grønsager og pillekartofler eller nykogt båndpasta med en smørklat.
Facebook
Opret din egen Kogebog Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 2.580 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?