Logo

Vildtdolmere med kartoffelsellerimos

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Vildtdolmere med kartoffelsellerimos

Vildtdolmere med kartoffelsellerimos og stegte æbler med kål - en middag med smag af efterår, der er et gæstebud værdig.


Vildtdomere:
300 g hakket vildtkød
1 æg
2 spsk mel
3 spsk revet løg
2 tsk friske timianblade
50 g feta i små tern
6 soltørrede tomater i små tern
4-6 savoykålsblade
15 g smør

 

Kartoffelsellerimos:
¾ kg melede kartofler i store tern
300 g selleri i store tern
3 dl letmælk
50 g sorte oliven uden sten i små tern

 

Stegte æbler med kål:
1/2 savojkål i tynde strimler
2 stk Rød Aroma eller andet godt spiseæble i tynde både
2 tsk friske timianblade
15 g smør
1 tsk karry


Vildtdolmere:
Rør kødet med 1 1/2 tsk. salt til det er sejt, rør æg, mel og løg i farsen.

Vend timian, feta, soltørret tomat og friskkværnet peber i farsen.

Blancher kålbladene i letsaltet vand i 1 min.

Skær den groveste del af stilken af.

Lav 4-6 kåldolmere.

Kom dem i en gryde med 3 dl vand og damp dem under låg i 20 min.

Tag dem op og dup dem tørre i køkkenrulle.

Steg dem pænt gyldne i smør 2-3 min. på hver side.

Kartoffelsellerimos:
Bring kartofler og selleri i kog i usaltet vand og kog dem helt møre.

Varm mælken.

Hæld vandet fra kartofler og selleri og pisk mosen med mælk.

Vend oliven i og smag til med salt og peber.

Stegte æbler med kål:
Bring rigelig letsaltet vand i kog og kog den snittede savojkål i 2 min.

Lad den dryppe af i en sigte.

Steg æblerne i smør med karry og timian og vend dem sammen med kålen.


Tips: Du kan erstatte selleri med persillerødder eller kålrabi.
Du kan erstatte vildtkødet med hakket kalkun-, svine-, eller lammekød.

Har du en stor gryde, kan du dampe dolmerne over kartofler og selleri, mens de koger.

Grønsager pr. person: ca. 250 g

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 970 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Blue chinsBag navnet blue chins gemmer sig et ret lavet med pasta, svinemørbrad, ost og asparges....
• Louisiana gumboEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Bønneragaout med pølseEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Appelsinfromage som bedstemor lavede den - den SKAL du prøveGammeldags appelsinfromage som bedstemor lavede den - lækker og luftig. En let og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os