Logo

Vildtgryde og øllebrød med æblesorbet

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Vildtgryde og øllebrød med æblesorbet

 

Sæt en nordisk gryderet med vildtkød på menuen, og nyd en lækker øllebrød med frisk æblesorbet som dessert.

 

Vildtgryde med urter og kartoffelsne

Arbejdstid: 1 time. Stege-/kogetid: ca. 1 time. Fryseegnet. 4 personer


#

500 g vildtsmåkød (fx hjortekød af bov)

15 g smør

1 spsk olie

10 stk hel enebær

5-6 tynde porrer

500 g pastinakker

salt og friskkværnet peber

50 g tørrede svampe (fx kantareller eller Karljohan)

2½ dl piskefløde

2½ spsk hvedemel

2 spsk citronsaft

1 bundt persille

 

Kartoffelsne:

1½ kg melede kartofler

50 g smør

*

 

SKÆR kødet i terninger på 2-3 cm.

Varm en tykbundet gryde med smør og olie, og brun kødet på alle sider i gryden.

Tilsæt groft knuste enebær.

 

RENS porrerne, og skær dem i skiver.

Skræl pastinakkerne, og skær dem i mindre stykker.

Vend grønsagerne i gryden, og steg sammen med kødet i nogle min.

Krydr med salt og peber.

 

TILSÆT 2 dl vand, og lad retten småsimre i ca. 1 time under låg, til kødet er mørt.

Rør jævnligt i gryden.

 

LÆG svampene i blød i koldt vand i ca. 15 min.

Kog dem med i gryden de sidste 5 min. af kogetiden.

 

BLAND fløde og mel, og rør det i gryden.

Lad retten koge i 4-5 min. under omrøring.

Smag saucen til med citronsaft, salt og peber.

 

KARTOFFELSNE: Skræl kartoflerne, og skær dem i mindre stykker.

Kog dem i ca. 20 min. i usaltet vand, til de er helt møre.

Hæld kogevandet fra, og pres kartoflerne igennem en purésigte.

Tilsæt smør, og smag til med salt og peber.

 

SKYL og hak persillen.

Server vildtragouten med kartoffelsne, og drys med persille.

 

Vildtgryde og øllebrød med æblesorbet

 

Øllebrød med æblesorbet

Arbejdstid: 30 min. Koge/indfrysningstid: ca. 30 min. 4 personer

 

#

200 g fuldkornsrugbrød

½ liter vand

1 øl (pilsner eller hvidtøl)

50 g sukker

skal af 1 økologisk citron

 

Æblesorbet:

500 g æbler

75 g sukker

1 dl vand

2½ dl vand

200 g sukker

citronsaft

Pynt: citronmelisse

*

 

SKÆR brødet i terninger, og læg dem i en gryde.

Hæld vandet over, så det akkurat dækker, og lad det trække i mindst 1 time.

 

SKRÆL og udkern æblerne, og skær dem i både.

Kog æblerne med sukker og vand i ca. 10 min.

Blend til mos, og afkøl.

 

KOG vand med sukker, til det er opløst.

Køl lagen af, og rør den sammen med den afkølede æblemos.

Smag til med citronsaft, og kør sorbeten til cremet konsistens i en ismaskine.

 

RØR øl i det udblødte rugbrød, og kog ved svag varme i ca. 10 min.

Pisk brødet ud i væsken, og kog under omrøring ved svag varme.

Konsistensen skal være som tyk suppe.

Smag til med sukker og citronskal.

 

SERVER øllebrøden med æblesorbet og pynt med citronmelisse.

 


 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 335 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Andepaté og krydret appelsinkylling med mandlerDecember står for døren, og vi varmer op med opskrifter på vildandepaté og kylling stegt...
• Vildandepaté med salat og brødNår go'e venner eller familie står for døren, varmer vi op med opskriften på vildandepaté
• Andepaté og krydret appelsinkylling med mandlerDecember står for døren, og vi varmer op med opskrifter på vildandepaté og kylling stegt...
• Pastilla med sølvbedebladeEn pastilla er en traditionel orientalsk ret, som er meget yndet i Grækenland, i Tyrkiet...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os