500 g hakket skinkekød med højst 12% fedt 
1 porre (ca. 150 g) 
2 gulerødder (ca. 150 g) 
½ dl havregryn 
1 ½-2 dl mælk 
1 æg 
½ tsk tørret timian 
1 ½ tsk salt 
1/4 tsk peber 
 
Porren renses og skæres i tynde skiver.
Gulerødderne skrælles og rives groft.
Porren og gulerødderne koges 3-5 min. i letsaltet vand.
Havregrynene udblødes i 1 dl mælk.
Resten af ingredienserne til farsen røres i de udblødte havregryn 
sammen med porren og gulerødderne.
Resten af mælken røres i, til farsen har en passende konsistens.
Farsen fyldes i en smurt bageform ved 200ºC i ca. 1 time på nederste 
rille.
  
Tips: Farsbrødet serveres 1. dag varmt fx. med ovnsteget kartofler og 
råkost. 2. dag er farsbrødet lækkert koldt fx med varm pastasalat.
Farsbrødet er også velegnet som pålæg.