Logo

Vintergryde, fransk landkøkken

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

¾ kg nakkefilet eller 1 svineskank
300 g bacon
ca. 1 kg hvidkål
3 porrer
3 gulerødder
¾ kg kartofler
10 gule sennepskorn
5 peberkorn
1 spsk salt
2 dl hvidvin eller bouillon
8 små frankfurterpølser
1 bundt persille
Tilbehør: Sennep og groft brød

       
Skær hvidkålen i tynde både. Rens porrer, gulerødder og kartofler. Skær porrerne i 5 cm lange stykker.
Del gulerødder og kartofler, hvis de er store.
Læg grønsager, nakkefilet og bacon i en stor gryde sammen med sennepskorn, peberkorn og salt.
Hæld hvidvin eller bouillon ved og bring det i kog.
Læg låg på gryden og lad det koge 1 - 2 timer ved svag varme, til kød og grønsager er møre.
Kog pølserne med de sidste 5-10 minutter.
Skær kødet i skiver og server det med grønsagerne drysset med hakket persille.
Bruges svineskank, koges skanken 1 ½ time, inden bacon og grønsager tilsættes.
Når skanken er kogt, fjernes skindet og kødet skæres i mindre stykker.
I stedet for et helt stykke bacon, kan man bruge bacon i tern.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.555 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?