Logo

Vintergryde med krydret pølse

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Der er intet som en styrkende suppe, hvor de traditionelle vintergrønsager går op i en højere enhed med en godt krydret pølse

Der er intet som en styrkende suppe, hvor de traditionelle vintergrønsager går op i en højere enhed med en godt krydret pølse

 

300 g kålroer (eller pastinakker)

300 g kartofler

1 bakke suppeurter

150 g løg

2 spsk smør

salt, peber og muskat

1 l grønsagsbouillon

1 laurbærblad

2 stærkt krydrede pølser, f.eks. chorizo

2 spsk merian eller persille (grofthakket)

 

Kålroer, kartofler og suppeurter gøres i stand, skrælles eventuelt, skylles og skæres i ca. 2 cm store terninger.

Løgene skæres også i små terninger.

Det hele hældes i en gryde, svitses let i det smeltede smør og krydres kraftigt med salt, peber og muskat.

Bouillonen hældes ved, laurbær og pølser tilsættes.

Det hele koges op og småkoger tildækket i 25-30 minutter.

Laurbærbladet fjernes.

Pølsen skæres i skiver, og det hele drysses med merian eller persille.

Ensartethed - For at grønsagerne bliver møre samtidig, skal de helst skæres i lige store terninger. Det lykkes bedst sådan: først i skiver. så i stave, så i terninger.

--

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.988 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her