Logo

Wienerschnitzel

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

 Wienerschnitzel

4 store, tynde skiver kalveinderlår -klump eller -filet (ca. 150 g pr. stk.)

salt, peber

sammenpisket æg

finsigtet rasp

ca. 100 g smør

1-2 citroner

Få din slagter til at skære kødet ud i meget tynde skiver.

De bankes ud med håndroden.

Aftørres med papir fra køkkenrullen.

De vendes i sammenpisket æg og rasp og steges i gyldent smør ca. 3-4 minutter på hver side. Schnitzlerne lægges på et gloende varmt fad og belægges med citronskiver.

Serveres omgående med brasede kartofler drysset med hakket persille, kogte, grønne bønner og evt. grøn salat.

Citronskiverne tilberedes på følgende måde:

Citronerne skrælles, og al den hvide hinde pilles omhyggeligt af.

Citronerne skæres i skiver, stenene fjernes, og skiverne lægges på kødet.

På tallerkenen moser man så citronsaft og citronkød ud over kødet.

Derfor må der gerne være beregnet 2-3 skiver citron pr. stykke kød.

 

Ansjoser, høvlet peberrod eller kapers hører IKKE til en wienerschnitzel.

Facebook
Opret din egen Kogebog Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.298 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?