Logo

Klassisk mørbradgryde - også for børnekokke

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Klassisk mørbradgryde - også for børnekokke 

 
Mørbradgryde, paprikagryde eller vikingegryde. Kært barn har mange navne, og det forstår man godt, for denne ret er bare altid en vinder. Den kan laves i god tid, i store mængder og med flere eller færre grønsager efter din smag.
Mørbradgryden kan nemt fryses ned, så du har ekstra til en dag med uventede gæster, eller hvor det bare skal gå hurtigt.
Tilberedningstid: 45 min. 4 pers.

 
# Ingredienser
2 store spsk smør
1 spsk olie
400 g svinemørbrad, koteletter eller andet skært svinekød
150 g bacon i tern
300 g champignon
2 løg
1 dåse hakkede eller flåede tomater
100 g tomatpuré
1 tsk salt
2-3 tsk paprika
1 rød peberfrugt (og/eller to gulerødder eller en revet squash)
Evt. 1 glas perleløg
200 g cocktailpølser
1 dl vand
2 dl piskefløde
Evt. Lidt Maizena eller
Et drys peber efter smag

 
TILBEHØR
Ris kogt efter anvisningen på pakken (cirka 1 dl. ris per portion)
Eller kartoffelmos, pommes frites eller et godt brød

 
* Tilberedning
Skær løg, kød, peberfrugt, champignon og evt bacon ud i mundrette stykker.
Smelt smørret sammen med olien ved høj varme i en stor gryde eller dyb pande, til det bobler en smule i overfladen.
Steg kød og bacon i gryden ved høj varme i 2-4 min, til det er brunet.

 
Tilsæt champignon og løg, og lad det stege med i et par min ved jævn varme.
Tilsæt tomatpuré og paprika, og lad det stege lidt i bunden af gryden, mens du rører.

 
Husk at sætte dine ris over eller lune andet tilbehør undervejs.
Tilsæt flåede tomater, salt, paprika og peberfrugt til gryden, og lad det hele simre ved lav varme i cirka 10-12 min.

 
Kom derefter cocktailpølser, fløde og evt perleløg i gryden.
Varm det hele godt igennem, til saucen har den rette tykkelse, og smag til med salt, peber og evt paprika.

 
Er saucen for tynd, kan du tilsætte en smule Maizena eller meljævner - lidt ad gangen, så den ikke bliver for tyk. Kog yderligere tre-fire minutter.
Servér – gerne med et drys persille på toppen.

 
TIPS: meljævner: 4 spsk vand, 2 spsk hvedemel, piskes eller rystet godt sammen.

 
Se alle opskrifter for børnekokke

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 257 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Skal du på kur i det nye år?


Effektiv reklame - klik her