Logo

Leverpølse - fast

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder


# Ingredienser

3 kg svinelever, skoldes
3 kg sener, hoveder, hjerter og lignende, koges
6 kg spækterninger, store
3 kg fersk, fedtafpuds
2 kg svære, koges
392 g løg. svitsede
392 g salt
500 g sød eller skummet tørmælk
2 spsk maggi krydderi ca 50 cm3
56 g krydderiblanding

Krydderiblanding til leverpølser:
100 g stødt hvid peber
25 g muskatnød
25 g ingefær
25 g timian
12 ½ g merian
10 g allehånde

* Tilberedning

Leveren og de svitsede løg drejes 2 gange gennem den fineste skive på kødhakkeren, ligeså med det kogte affald.
Derimod drejes de kogte svære 4 gange gennem den fineste skive på kødhakkeren.
Leveren udrøres med lidt suppe i hurtighakkeren, og samtidig tilsættes salt, tørmælk, maggi og krydderiblanding.
Derefter kommes det kogte affald og sværene i, derefter fedtafpudset, og når det hele er pisket godt sammen, æltes de skårne spækterninger i massen, helst med hænderne.
Dog kan spækterningerne også køre nogle gange med massen i hurtighakkeren.

Farsen stoppes nu i sofedt-ender eller skævtarme og koges ca 50-60 minutter ved 81-84 ºC.
Pølserne afkøles nu godt, og dagen efter røges de pænt lysegule.
Nogle kan også stoppes i brede oksekrogtarme og drejes i ringe.
Disse koges ca 40-60 minutter.


Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 1.539 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?