1 rullepølseslag fra Frilandsgris, uden svær og ben 
30 g salt, bed evt. slagteren om "nitritsalt" 
½ friskhakket løg
1 spsk krydderiblanding (1)
25 g granuleret gelatine
Køkkensnor 
Kogelage:
2 laurbærblade
5 nelliker
1 spsk allehåndebær 
Vand
* Tilberedning 
Bed slagteren skære rullepølseslaget til i 30 x 30 cm.
Drys slaget med (nitrit-)salt. 
Fordel krydderiblanding, hakkede løg og gelatine over hele slaget på indersiden. 
Rul slaget stramt og snør det. 
Drys lidt salt over pølsen.
Lad pølsen trække 1 nat på køl.
Kog rullepølsen i vand tilsat laurbærblade, nelliker og allehånde ca. 2 timer ved 90°C. Lad den køle af i kogevandet.
Læg rullepølsen i en rullepølsepresse eller mellem 2 spækbrætter med noget tungt på toppen til næste dag.
 
(1) Krydderiblanding:
100 g kværnet sort peber 
20 g stødt allehånde
25 g stødt tørret merian 
10 g stødt nellike
20 g stødt ingefær