Logo

Mini-hotdogs

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Mini-hotdogs

 

Små hotdogs til små fingre! Her er hjemmebagte pølsebrød i miniformat, som ungerne vil elske selv at fylde med enkelt tilbehør.

4-5 personer. Arbejdstid: 20 min. Hævetid: ca. 1½ time. Bage-/kogetid: ca. 20 min. Fryseegnede.

 

#

200 g cocktailpølser eller brunchpølser (evt. wienerpølser delt i mindre stykker)

 

Mini-pølsebrød (ca. 16 stk.):

25 g gær

3 dl vand

½ dl olie

1 tsk groft salt

1 tsk sukker

ca. 525 g hvedemel

Til pensling: 1æg

 

Tilbehør:

Tzatziki, tomat i skiver og grøn salat

Avocado i stykker, skiver af tomat og agurk

Ketchup, revet gulerod og basilikumblade

fine grønne ærter

*

 

PØLSEBRØD: Smuldr gæren, og rør den ud i lidt af det lunkne vand.

Tilsæt resten af vandet og olie.

Tilsæt salt og sukker.

Rør mel i, og ælt dejen glat og smidig.

Lad dejen hæve i ca. 45 min. ved stuetemperatur.

Ælt dejen igennem.

Tril dejen til 2 pølser, og del dem i 8 stykker hver.

Form til ca. 6 cm aflange brød.

Læg dem på en bageplade med bagepapir med ½ cm's mellemrum.

Lad brødene efterhæve i 30 min.

Pensl brødene med sammenpisket æg, og bag i ca. 10 min. ved 225 °C.

Pølsebrødene er færdige, hvis det lyder hult, når man banker på undersiden af dem.

 

PØLSER: Bring 1 liter vand i kog i en gryde, sluk og læg pølserne i.

Lad dem trække i 10 min.

Skær evt. hele pølser i mindre stykker.

 

Skær brødene op i den ene side, og fyld dem med pølser og det valgte tilbehør.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 4.212 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Skal Danmark have nye sikre atomkraftværker?
Effektiv reklame - klik her