Logo

Æblesalat med linser fra Puy

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Æblesalat med linser fra Puy

I Puy i Frankrig har de samme tradition og sans for at dyrke linser, som landmændene i Lammefjorden har for at dyrke gulerødder. Linserne er små og faste og har en dejlig krydret smag.

100 g små mørke linser, gerne fra Puy

1 ½ spsk grovkornet sennep

Saft af 1 citron

1-2 tsk sukker

Ca. 2 spsk olivenolie

1 dl fintsnittet persille

1 lille rødløg i tynde strimler

1 lille fintsnittet fennikel

3 syrlige rødkindede æbler, fx Elstar i tynde både


Kog linserne i letsaltet vand tilsat urter fx løg og gulerodstoppe.

De skal være møre, men må ikke koge ud.

Følg kogeanvisning på pakken.

Hæld dem i en sigte og skyl dem i koldt vand.

Rør sennep og citronsaft sammen.

Smag til med sukker, olivenole, salt og peber.

Vend linserne i marinaden sammen med persille, rødløg og fennikel.

Vend æblebådene i salaten kort før servering.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.888 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Nu når nytårsaften er overstået, hvad synes du så om fyrværkeriet?
Effektiv reklame - klik her