3 romainesalathoveder 
18 ansjosfileter 
6 skiver toastbrød 
3 spsk  smør 
3-4 fed hvidløg 
18 spsk  fintreven parmesanost 
8 spsk  olivenolie 
4 spsk  vineddike 
1-1 ½ tsk  salt 
½ tsk  hvid peber 
6 rå æggeblommer 
Gør salathovederne i stand, skil dem i enkelte blade , som skylles grundigt og får lov at dryppe godt af, inden de rives i mindre stykker. 
Ansjosfileterne skæres i strimler. 
Skær brødskiverne i terninger og steg dem gyldne i smørret. 
Når de er færdige, lægges de til afkøling på fedtsugende papir. 
Rør olien med vineddike, salt og peber. 
Pil hvidløgsfedene og pres dem direkte i dressingen. 
Bland salatblade ne med ristede brødterninger, ansjosfileter og reven ost og vend dressingen i. 
Pisk æggeblommerne let sammen og vend dem i salaten, til alle blade er glinsende blanke.