
 
En ny klassiker. Anret salaten i en stor skål eller i små portionsglas
- god til picnic, en rigtig jubelvækker. 
6 personer. Arbejdstid: 45 min. Koge/trækketid: 16 min.
 
#
1½ kg nye kartofler 
1 bundt rucolasalat 
2-3 mini-romainesalat 
 
Dressing: 
5 fed hvidløg 
4 ansjosfileter 
3 æggeblommer (½ dl, evt. pasteuriserede) 
1 spsk dijonsennep 
1 spsk hvidvinseddike 
1½ dl olie 
2-3 spsk vand 
salt og peber 
*
 
Skrub kartoflerne rene, og kog dem i velsaltet vand i 8 min.
Sluk for varmen, og lad dem trække færdige under låg i ca. 8
min. 
Hæld vandet fra kartoflerne, skyl dem i koldt vand, dryp af,
og køl af. 
 
Pil hvidløgsfeddene, og kog dem i vand i 10 min. 
Skyl dem i koldt vand, og dryp af i en sigte. 
Kom de kogte hvidløgsfed, ansjoser, æggeblommer, sennep og
vineddike i en blender, og kør det sammen til en tyk puré. 
Tilsæt olien lidt ad gangen - til det bliver en cremet
dressing. 
Juster tykkelsen med lidt vand, og smag til med (salt og)
peber. 
 
Skær de afkølede (men ikke helt kolde) kartofler i skiver
eller både, og vend dem sammen med dressingen. 
 
Rens rucolasalat og romainesalat, og slyng dem tørre. 
Hak rucolasalaten groft, og vend den i salaten før
servering. 
Anret med sprøde romainesalat-blade. 
 
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin