
 
1 kg rødbeder 
1 agurk 
4 stilke bladselleri 
50 g skalotteløg 
 
Marinade: 
2 spsk olivenolie 
2 spsk vineddike 
ca. 2 tsk sukker 
1 frisk hakket chili 
Pynt med klippet frisk kørvel eller edragon 
Rens rødbederne, bevar topstykket, så farven ikke løber ud. 
Bag ⅔ af rødbederne i ovnen med lidt vand i bunden til de er møre. 
Afkøl, fjern skindet og skær dem i tern. 
Skræl de rå rødbeder og skær dem i tern og bland med de bagte. 
Bland marinaden og kom ½ delen over rødbederne. 
Del agurken på langs, fjern kernerne og skær den i tern. 
Skær bladselleri i tern. 
Skær skalotteløgene i små tern. 
Bland disse 3 grønsager med ½ delen af marinaden. 
Lad salaterne trække hver for sig i ca. 1 time før de blandes sammen ved serveringen. 
Så når rødbederne nemlig ikke at farve de grønne grønsager. 
Man kan også bage rødbederne i salt, så får de en rigtig god smag. 
Kom salt i et ovnfad, så rødbederne er halvt dækket og bag ved 200ºC i ca. 45 min. 
 
De nye små sorter rødbeder er fine som bagt og kogte, de er ikke så grove som de gamle typer.