600 g rødbede 
¾ dl lys eddike fx hvid balsamicoeddike
1 fed hvidløg, finthakket 
1 grøn chili, finthakket 
1-2 tsk sukker afhængig af, hvor sur eddiken er 
1 spsk olivenolie
1 stort bundt klippet purløg
200 g røget laks i minitern, gerne fra halestykke
8 spsk syrnet fløde 9 eller gedeyoghurt
Tænd ovnen på 200°. 
Kom rødbederne i et ovnfast fad med låg. 
Hæld 1 dl vand ved og læg låg på. 
Bag rødbederne ca. 45 min. eller til de virker knap møre, når man stikker en tynd spids kniv i dem. 
Lad dem køle let af. Gnid skindet af dem og skær rødbederne i 1 x 1 cm tern. 
Kom dem i en skål og hæld eddike over dem mens de stadig er lune. 
Smag dem til med hvidløg, chili, sukker, olivenolie og salt og peber, når de er kølet helt af – evt. næste dag. 
Fordel rødbederne på 4 tallerkner kort før servering, drys med purløg og laksetern og anret 2 spsk syrnet fløde eller gedeyoghurt på hver portion. 
Server med ristet brød.